چگونه هوش مالی فرزند خود را تقویت کنیم

۹۵ بازديد


شاید از اطرافیانتان شنیده باشید که می گویند فردی هوش مالی دارد یا آن فرد هوش مالی ندارد. آیا می توان از کودکی آگاهی مالی را به کودکان آموزش داد؟ برای یافتن پاسخ این گزارش را بخوانید.

گروه زندگی: «روزهای خوب کودکی ام را به خاطر می آورم که پدرم می توانست برای ما چیزهای مختلفی مثل اسباب بازی و لوازم التحریر بخرد، اما قسطی به ما پول می داد تا پس انداز کنیم و بخریم، وقتی می خواستم خودم پول در بیاورم، درست می کردم. طرح کامل و «سپس بخشی از پول را پس انداز می کنم و بخشی دیگر را فقط برای مایحتاج توزیع می کنم من با این روند بزرگ شدم تا به حال فرزندانی برای خودم دارم و به فرزندانم یاد می دهم چگونه پس انداز کنند و هوش مالی خود را تقویت کنند.

این مصاحبه توسط دوستی انجام شده است که معتقد است بسیاری از اطرافیانش نمی دانند چگونه پول خرج کنند یا پس انداز کنند، کارهایی را انجام می دهند که بعدا پشیمان می شوند یا به دلیل تجملاتی که از آن لذت می برند نمی توانند زندگی پایداری برای خود رقم بزنند. اما دلیل آن چیست؟ چرا اطلاعات مالی یا اقتصادی به دست نیاوردند؟ چگونه می توانیم هوش مالی فرزندانمان را بدون اینکه مجبور به خرج کردن یا هدر دادن پول زیادی کنیم، تقویت کنیم؟

برخی از روانشناسان کودک و خانواده معتقدند که باید هوش مالی را از سنین پایین به کودکان آموزش داد، خوب است که کودک بسیاری از مسائل مالی را درک نکند، اما جنبه های مالی و سخت تر آن را می توان در سنین پایین به او آموزش داد، اما صرفه جویی. و خیلی چیزهای کوچک دیگر را باید از سنین پایین شروع کرد.

آموزش مالی را از چه سنی شروع کنیم؟

سحر احمدی روانشناس درباره فارس می گوید: «کارهای ساده ای مانند شمردن پول یا سکه را می توان از یک یا دو سالگی شروع کرد. اکنون ممکن است خانواده ها فقط چند سکه داشته باشند، اما شمارش امکان پذیر است. کودکان همچنین می توانند شروع به تشخیص اسکناس کنند. مثلاً می توانند از یک تا ده بشمارند، اما باید اندازه، شکل، رنگ و شکل پول را بفهمند. یک مادر می تواند از کودکان بخواهد که سکه ها یا کاغذها را بر اساس رنگ یا اندازه مرتب کنند و این کار را بعد از سه یا چهار سال تکرار کنند. ممکن است برخی خانواده ها تعجب کنند که این سن برای چنین شغلی خیلی زود است، اما بچه های نسل امروز به راحتی می توانند این مطالعات را در سنین پایین ببینند.»

*قلک بچه بخرید

اولین قسمت یادگیری پس انداز و پس انداز، تهیه بانک برای کودکان است، احمدی در این خصوص گفت: می توانید آموزش را با راه حل های ساده مانند بازی با پول شروع کنید یا پول را در صندوق پول بگذارید و به آنها بگویید پول پس انداز کنید. در مکانی مناسب مانند خرید چیزی که نیاز دارید خرج کنید و در نهایت با تشویق کودکان به پس انداز پول، این عمل برای آنها الگوی زندگی می شود، پس از این تشویق ها، زمانی که صندوق پول کودکان پر شد، می توانید آن را باز کنید یا بشکنید. بهتر است به بچه ها اجازه دهید کاری را که دوست دارند با شما انجام دهند.

آنچه در این آموزش گوینده رادیو مهم است این است که بچه ها یاد بگیرند پول پس انداز کنند و همچنین بفهمند که کسب درآمد آسان نیست و خانواده برای همه چیز به آنها پول نمی دهد و همه چیز برای آنها فراهم نمی شود، بنابراین با بزرگ شدن، خواسته های آنها منطقی می شود و انتظار زیادی از والدین نخواهند داشت. .

اکنون برای هر مفهوم آموزشی برای کودکان و نوجوانان، از آموزش دستشویی گرفته تا غذا خوردن، حمام کردن و سواد مالی، کتاب هایی وجود دارد و بسیاری از این کتاب ها با جستجوی ساده، مفاهیم مختلفی را در قالب داستان جذاب به کودکان آموزش می دهند. برخی از این کتاب ها برای کودکان است. وقتی مفاهیم آموزشی در قالب داستان، شعر و داستان به کودکان آموزش داده می شود، آنها را به خوبی در ذهن خود حفظ می کنند.

* تهیه کتاب با موضوع آموزش مفاهیم اقتصادی به کودکان

احمدی همچنین می گوید: کودک باید بداند که پول فقط از جیب پدر و مادر در نمی آید، به جای کسب درآمد، پول درمی آید. ما کار می کنیم و حقوق می گیریم، اگر کار نکنیم پولی نیست. البته، همه این مطالب را باید بدون نگرانی برای کودکان درک کرد.

علاوه بر اینها، کودکان باید سه چیز را بیاموزند: دادن، پس انداز و خرج کردن. مثلاً به جای ساخت قلک برای یک کودک، سه قلک با این سه موضوع بسازید تا اگر پولتان را پس انداز کردید، مقداری از آن را پس انداز کنید تا به نیازمندان بدهید. به این ترتیب، یک شخصیت یاد می گیرد که در هر مرحله از زندگی چیزی از ثروت خود به کسانی بدهد که پول ندارند. بنابراین وقتی کودک پول دریافت می کند، او را تشویق کنید که پول را با هر سه بانک آسام تقسیم کند.

* به کودکان پول هدیه دهید

در نظر بگیرید که به بچه ها پول بدهید تا بتوانند تصمیم بگیرند برای خودشان چه چیزی بگیرند و در نتیجه تصمیم مالی بگیرند. البته پول بهزیستی برای بچه ها هم خوب است اما نباید بی تدبیری کرد. برای خیلی از پدرها و مادرها پیش می آید که بچه تمام پولش را خرج چیپس و چیپس می کند و فردای آن روز انتظار دارد مامان و بابا پفک را بخرند. در چنین مواقعی بهتر است والدین تحمل کنند و برای کودک چیزی نخرند تا فرصت آموزش مالی از او گرفته نشود.

* بازی آموزش مالی چیست؟

برخی از والدین این بازی را می شناسند، به عنوان مثال، آنها شروع به بازی با فرزندان خود می کنند، مانند رفتن به فروشگاه یا رستوران و پرداخت هزینه محصولات یا غذایی که می خورند. این بازی به پول واقعی نیاز دارد تا بچه ها پول را بدانند و آن را جدی بگیرند.

احمدی توصیه می‌کند که برخی از کودکان تا سن مدرسه نمی‌دانند چگونه از پول استفاده کنند یا به صورت آنلاین پرداخت کنند، بنابراین پرداخت زمانی مهم است که کودکان استفاده از تلفن همراه را یاد بگیرند. دوره ها یا آموزش آنها.

گاهی اوقات لازم است با بچه ها در مورد قیمت یک محصول صحبت کنید، در واقع نه برای اینکه صحبت به نگرانی برای بچه ها تبدیل شود، بلکه آنها بتوانند در جایی به شما کمک کنند، قبض را پرداخت کنند، کرایه تاکسی یا قیمت محصول را در صورت لزوم بپردازند. آنها می دانند تا بتوانند از شما انتظارات معقولی داشته باشند و قیمت ها را مقایسه کنند. حتی گاهی به آنها حق انتخاب می دهیم، مثلاً بین این کتاب و کتاب دیگر، ارزان یا گران؟

*از کار تابستانی برای یک نوجوان تا اداره خانه در یک روز. کلاس هوش مالی کودکان

بچه‌ها در سنین پایین می‌توانند در تأمین وسایل و مایحتاج منزل کمک کنند، علاوه بر این که والدین می‌توانند در تابستان کارشان را که آسان اما برای بچه‌ها ممکن است، شروع کنند، از طرفی بار را به عهده بگیرند. زیرا به آنها خرید داده می شود و قبل از آن از آنها بخواهید لیستی از اقلام ضروری تهیه کنند و پول دریافت کنند. آنچه را که نیاز دارند از کمک هزینه روزانه یا ماهانه دریافت کنید و آنها را تشویق کنید که این کار را انجام دهند. کمک هزینه باید بر اساس سن و نیاز کودک باشد و اگر بیشتر از نیاز یا بیشتر از کمک هزینه روزانه یا ماهانه درخواست کردید، خیلی سنگین نباشید.

احمدی همچنین گفت: در سنین پایین هم باید برای بچه ها حساب بانکی باز کرد یا بیمه عمر گرفت و برایشان پول پس انداز کرد یا حتی در جاهایی مثل عید قربان است بچه ها عید قربان می روند. آنها یا روز تولدشان را می گیرند، در صورت نیاز، به آنها پول می دهند."

در برخی موارد، حتی نوجوانان هم می توانند درآمد روزانه خانواده را به دست آورند و همزمان امور مالی خانه خود را مدیریت کنند. همه این اقدامات ممکن است اما ممکن است زمان ببرد، اما انجام می شود و خانواده نتیجه می گیرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.